Az idei tűzijátékot mintegy 4,5 km hosszan csodálhatják majd meg a nézők a Duna jobb és bal partjáról. A tűzijáték bombái 74 kilövési helyszínről, és mintegy 230 darab megkülönböztetett indítási pontról repülnek majd az égbe.

A klasszikus, nagy tűzijátékot formáló effektek 7 folyami bárkáról indulnak majd, köztük pedig 65 gyöngysorszerűen kifeszített pontonról sok ezer arany és ezüst csóvát húzó üstökös repül majd az égre augusztus 27-én este.

A látványba az idei évben az Erzsébet és a Szabadság hidat is bevonták – innen az izgalmas tűzvirágok mellett néhány, a történelmi műsor tartalmához igazodó nemzeti szimbólum kilövésére nyílik lehetőség.

A tűzijáték bombáinak Szabadság hídra való telepítését az alábbi kisfilmben mutatjuk be, míg a tűzijáték kerettörténetével és a kreatív koncepcióval kapcsolatban az alábbi videóban tudhatnak meg részleteket.

Ünnepeljünk együtt új időpontban! Augusztus 27-én nézzük meg együtt a tűz - és fényjátékot nemzetünk fővárosában, Budapesten, és ünnepeljük meg, hogy összetartozunk!