Warning

A program folyamatosan frissül. A műsorváltozás jogát fenntartjuk.

Felhívjuk figyelmüket arra, hogy a rendezvényen álló- és mozgókép felvételek kerülnek rögzítésre, a rendezvényen történő részvétel automatikusan hozzájárulás azok közzétételéhez.

Hősök Útja

Augusztus 20. 7:00 - Augusztus 21. 16:00
1014 Budapest, Tóth Árpád sétány

Információk a programról

A hét történeti színben a társulatok 10-15 perces jeleneteket adnak elő, melyekben történelmi alakok és hétköznapi emberek válnak hőssé egyetlen döntésük nyomán. Milyen történelmi keretben és mitől lesz hős valaki? Hogyan befolyásolja akár egy bátor szó vagy merész tett a jövőt, a történelmet és a döntéshozó személyes sorsát?

 A műsor szórakoztató, játékos formában teszi átélhetővé a magyar történelem hősies pillanatait kicsik és nagyok számára egyaránt.

1036. - Szent István keresztény államalapítása - az  első magyar király taktikus diplomáciáai lépése és egyben ezer évet meghatározó történelmi döntése.

1068. - Szent László hőstette - a főnemes önfeláldozása egy közrendű lány kiszabadításáért, a magyar lovagi kultúra megteremtése.

1456. - A nándorfehérvári diadal - Hunyadi János törököt megállító, a reneszánsz időszakát évtizedekre meghosszabbító gyors helyzetfelismerése.

1552. - Eger vár ostroma - az egri nők paranccsal dacoló, török csapatokat demoralizáló hősiessége.

1848. - Szabadságharc, a magyar huszárok hazaszökése - Kossuth követének, Kászonyi Dánielnek halálmegvető konspirációja.

1914. - I. világháború, a limanowi csata - Muhr Ottmár magyar huszárezredesnek a háború menetét megváltoztató, önfeláldozó döntése.

1943. - A 2. Magyar Hadsereg a Donnál -  Duska László százados katonáit megmentő, hadbíróságot kockáztató parancsa.

 

történelem
Magyarország
ingyenes
család
kültér
szabadidő