Warning

A program folyamatosan frissül. A műsorváltozás jogát fenntartjuk.

Felhívjuk figyelmüket arra, hogy a rendezvényen álló- és mozgókép felvételek kerülnek rögzítésre, a rendezvényen történő részvétel automatikusan hozzájárulás azok közzétételéhez.

Szent István-terem látogatás

Augusztus 20. 8:00 - Augusztus 21. 16:00
1013 Budapest , Szent György utca

Információk a programról

Egy évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt a Budavári Palota csodája, az épületegyüttes egyik legjelentősebb történelmi helyisége, a Szent István-terem.

Az újjászületett Szent István-terem és a hozzá tartozó kiállítás az ünnepi hétvégén, 2022. augusztus 20-21-én ingyenesen látogatható.

Egy évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt a Budavári Palota csodája, az épületegyüttes egyik legjelentősebb helyisége, a Szent István-terem, amelyet azóta már több mint 80 ezren látogattak meg.

A Hauszmann Alajos tervei alapján megvalósult díszes szoba nemcsak a korabeli közvélemény, de még Ferenc József őszinte csodálatát és elismerését is kiérdemelte, az 1900-as párizsi világkiállításon nemzetközi díjesőben részesült. A történelmi terem berendezéseit és teljes kialakítását a kor legnagyszerűbb magyar iparművészei készítették, a munkában részt vett többek közt Zsolnay Vilmos, Strobl Alajos, Thék Endre és Jungfer Gyula.

 A Szent István-terem a második világháborúban teljesen megsemmisült, 1945 után nem állították helyre. Szakemberek és iparművészek évekig dolgoztak azon, hogy az eredetivel teljesen megegyező módon mutathassák meg mindenkinek ezt az ékszerdobozt, amely a Nemzeti Hauszmann Program keretében épült újjá.

Nyitvatartás:

Szombaton: 10-20 óráig (utolsó csoport indulása: 19:15)

Vasárnap: 10-18 óráig (utolsó csoport indulása: 17:15)

Látogatási információk: www.szentistvanterem.hu