Warning

A program folyamatosan frissül. A műsorváltozás jogát fenntartjuk.

Felhívjuk figyelmüket arra, hogy a rendezvényen fotózunk és rendezvényen történő részvétel automatikusan hozzájárulás azok közzétételéhez.

Hírek

Ingyenes mobilalkalmazás is segíti a tájékozódást a Szent István Napon

A leglátogatottabb alkalmazásboltokban (Google Play, App Store) már elérhető és letölthető a Szent István Nap rendezvényeivel kapcsolatos, a legfontosabb információkat tartalmazó ingyenes mobilapplikáció, melyek használatához nem szükséges regisztráció.

augusztus 8.
Elolvasom

Kis ünneptörténelem

Koronként eltérő volt, hogy pontosan mit és hogyan ünnepeltek eleink augusztus 20-án. Noha a ma ismert ünnep számos eleme közel ezeréves múltra tekint vissza, léteznek egészen friss tradíciók is.

augusztus 8.
Elolvasom

István király szentté avatása

Egy középkori unokatestvéri viszály az indoka, hogy valójában néhány nap késéssel ünnepeljük ma augusztus 20-án első királyunkat, az államalapítást és Magyarország születésnapját.

augusztus 4.
Elolvasom

Minden eddiginél több látogatót várnak a Szent István Napra

A tavalyi közel kétmillió látogatónál is több résztvevőre számítanak idén az augusztus 20-i ünnepségsorozat szervezői. A helyszínek száma meghaladja a húszat, ahol több száz programmal, családi és gyermekműsorokkal, könnyű- és komolyzenei koncertekkel, valamint hagyományos magyar ízekkel várják a látogatókat. Az idegenforgalmi szempontból is kiemelt Szent István Nap rendezvényeinek előkészületein és a négy napon át folyó programok megvalósításán több mint 12 ezer ember dolgozik.

augusztus 1.
Elolvasom

A Szent Jobb viharos történelme

A Szent Jobb, vagyis a Szent István királyunknak tulajdonított jobb kézfej fordulatokkal teli viharos történelme számtalan rejtélyt tartogat.

július 29.
Elolvasom

A Szent István Nap története

A elmúlt évek, évtizedek során számos megemlékezést tartottunk Szent István király és így az augusztus 20-i történelmi esemény tiszteletére. A legjelentősebb alkalmakat egy infografikában szedtük össze 1001. január 1-től a 2013-as Szent István rend átadásáig.

július 28.
Elolvasom

Több száz programlehetőség közül válogathatunk az idei Szent István Napon

Családi és gyermekprogramokkal, könnyű- és komolyzenei koncertekkel, valamint hagyományos magyar ízekkel várják a látogatókat az államalapítás ünnepén, a Szent István Nap rendezvényein augusztus 18-21. között. A húsznál is több rendezvényhelyszínen több száz program között válogathatunk majd főváros-szerte.

július 26.
Elolvasom

A Kárpát-medence legfinomabb étkei a Magyar Ízek Utcájában

A nagy hagyományokkal rendelkező gasztrovásáron a Kárpát-medence változatos ízei mutatkoznak be. 

július 21.
Elolvasom

Az ünnepi hétvégén ismét várja látogatóit a Szent Korona

A hagyományoknak megfelelően a Szent István Nap alkalmából újra szélesre tárja kapuit az Országház, és ingyenesen megtekinthető legfontosabb nemzeti jelképünk, a Szent Korona.

 

 

június 27.
Elolvasom

Mesés tűzijátékkal ünnepeljük Magyarország születésnapját

Az ünnep keretein belül idén is látványos parádé és fényjáték várja a tűzijáték kedvelőit.

 

 

június 27.
Elolvasom

Óriási siker volt a tavalyi Szent István Nap

Több százezren látogattak el a tavalyi a Szent István Nap rendezvényeire. A négynapos fesztivál több mint húsz helyszínen várta a résztvevőket, a legnépszerűbb esemény pedig 2021-ben is a hagyományos augusztus 20-ai tűzijáték volt.

június 12.
Elolvasom

Idén is négy napon át ünnepelhetjük az államalapítást

A tavalyi Szent István Naphoz hasonlóan idén is négy napon át ünnepelhetjük Magyarország születésnapját. Augusztus 18-a és 21-e között a tavalyihoz hasonlóan számos programhelyszín és hamisítatlan fesztiválhangulat várja a látogatókat, de nem marad el az ünnep fénypontja, a színpompás és látványos tűzijáték sem.

június 12.
Elolvasom