Warning

A program folyamatosan frissül. A műsorváltozás jogát fenntartjuk.

Felhívjuk figyelmüket arra, hogy a rendezvényen álló- és mozgókép felvételek kerülnek rögzítésre, a rendezvényen történő részvétel automatikusan hozzájárulás azok közzétételéhez.

Hírek

Grandiózus tűz és fényjátékkal ünnepelhettük idén Magyarország születésnapját

A bizonytalan időjárás miatt új időpontban, augusztus 27-én megrendezett Szent István Napi tűzijáték idén is a nyár egyik csúcspontjának számított. A látványos ünnepi show egy kisgyermek álmán keresztül mesélte el a magyar történelem nagy pillanatait, melyben 40 000 ezer pirotechnikai effekt és 600 drón kápráztatta el a közönséget. Az adatok alapján mind a négynapos programsorozatnak, mind a tűzijátéknak érezhető turisztikai hatása volt. Az augusztus 20-i hétvégén a látogatók 104 ezer vendégéjszakát töltöttek Budapesten, míg augusztus 27-én több százezren figyelték élőben az ünnepi showt.

augusztus 30.
Elolvasom

Este 9-kor kezddődik a tűzijáték

Az operatív törzs 20 órakor történt helyzetértékelése alapján megállapítható, hogy továbbra sincs olyan tényező, amely befolyásolná az ünnepi tűzijáték megtartását.

augusztus 27.
Elolvasom

Nem áll fenn olyan körülmény, mely kérdésessé tenné a díszelgő áthúzás és az ünnepi tűzijáték megtartását

Ma 16 órától megkezdte munkáját az ünnepi tűzijáték lebonyolításáért felelős operatív törzs. Az eddig összegyűjtött és értékelt információk alapján kijelenthető, hogy nem áll fenn olyan körülmény, mely kérdésessé tenné a 19 óra 30 perckor kezdődő díszelgő áthúzást, illetve a 21 órakor kezdődő ünnepi tűzijátékot.
 
 

augusztus 27.
Elolvasom

„Varázslatot láthatnak a nézők az augusztus 27-ei tűzijátékon” - Réti Barnabás az idei show néhány kulisszatitkát árulta el

Kisgyermekeknek és felnőtteknek, unokáknak és nagyszülőknek egyaránt felejthetetlen élményt ígér az idei, augusztus 27-ei tűzijáték. Csodát láthatnak majd a nézők – ígéri Réti Barnabás színész-rendező, a tűzijáték kerettörténetének szövegírója és a művészeti koncepció egyik megálmodója.

 

augusztus 27.
Elolvasom

A Szent István Nap hivatalos partnerei az augusztus 27-ei tűzijáték alatt is nyitvatartanak

A Szent István Nap hivatalos partnerei az augusztus 27-ei tűzijáték előtt, alatt és után is kedvezményes árú italokkal, valamint apróbb harapnivalókkal várják a vendégeket.  

augusztus 27.
Elolvasom

Egy kisgyermek álma elevenedik meg a tűzijáték kerettörténetében

Az idei Tűz és Fények Játéka fantázianevet viselő látványos tűzijáték, fényshow és drónshow előtt egy kisgyermek álmán keresztül a magyar történelem nagy pillanatait idézhetjük fel.

augusztus 26.
Elolvasom

Augusztus 27-én díszelgő áthúzást mutatnak be a Magyar Honvédség gépei

A 21 órakor kezdődő tűz- és fényjátékot szombaton a Magyar Honvédség ünnepi díszelgő áthúzása előzi meg 19:30-tól.

augusztus 26.
Elolvasom

Zajlanak a Szent István-napi tűzijáték előkészületei

Mintegy 40 ezer pirotechnikai effekt, köztük rómaigyertyák, üstökösök, tűzmozsarak és tűzijátékbombák sorakoznak fel azokon az uszályokon, bárkákon, valamint két budapesti hídon, ahonnan az augusztus 27-ei tűzijátékot lövik majd fel. Az ünnepi látványosság a tavalyi évhez hasonlóan idén is nagyszabású fény- és drónshow-al egészül ki. 

augusztus 26.
Elolvasom

A kedvezőtlen időjárás ellenére is több tízezren vettek részt a Szent István Nap rendezvényein

Idén négy napon át ünnepelhettük Magyarország születésnapját, az államalapítást. Az esős, gyakran változékony idő nem szegte a látogatók kedvét, így tízezrek vettek részt a csaknem húsz rendezvényhelyszínen zajló programokon. A legtöbben a Csárdafesztiválra, a Road Movie Live helyszínére, a Varázsligetbe és az Utcazene Fesztiválra látogattak el. A főváros szálláshelyein az augusztus 20-i hétvége napjain összesen 104 ezer vendégéjszakát töltöttek el. A „Tűz és fények játéka” az operatív törzs döntése szerint új időpontban, augusztus 27-én kerül megrendezésre Budapesten.

augusztus 22.
Elolvasom

Ünnepeljünk együtt új időpontban

Az idei tűzijátékot a szokásostól eltérőn augusztus 27-én csodálhatjuk meg, este 21 órától.

augusztus 22.
Elolvasom

Bezárt az Operett Korzó az időjárás miatt

A heves esőzés miatt az Operett Korzó vasárnap este a tervezettnél korábban bezárt. 

augusztus 21.
Elolvasom

Programváltozás a Road Movie Live vasárnap esti műsorában

A kedvezőtlen időjárás miatt a Hiperkarma és a Bohemian Betyars együttesek koncertje a tervezettnél hamarabb kezdődik.

augusztus 21.
Elolvasom

A Panorama Classical a vártnál korábban bezárt

A kedvezőtlen időjárási körülmények miatt a Panorama Classical vasárnap este a tervezettnél korábban bezárt.

augusztus 21.
Elolvasom

Képválogatás: különleges workshopok a Divat&Design Fesztiválon

Különleges workshopokon vehettek részt a látogatók a Szent István Nap rendezvénysorozat keretein belül megrendezett Divat & Design fesztiválon. Képválogatásunk a legjobb pillanatokról.

augusztus 21.
Elolvasom

Képválogatás: fergeteges hangulat, finomabbnál finomabb falatok a Szent István Nap gasztrohelyszínein

A Szent István Nap számos helyszínén kóstolhattak jobbnál jobb falatokat, hagyományos magyar ízeket és a legújabb trendeknek megfelelő fogásokat az érdeklődők.  

augusztus 21.
Elolvasom

Képválogatás a Szent István Nap legjobb koncertpillanataiból

Retro Tabán, Utcazene Fesztivál, Szabadrét, Road Movie Live – a Szent István Nap koncerthelyszíneinek legemlékezetesebb pillanatait kaptuk lencsevégre.

augusztus 21.
Elolvasom