Warning

A program folyamatosan frissül. A műsorváltozás jogát fenntartjuk.

Felhívjuk figyelmüket arra, hogy a rendezvényen álló- és mozgókép felvételek kerülnek rögzítésre, a rendezvényen történő részvétel automatikusan hozzájárulás azok közzétételéhez.

„Alföld – Itt születtem” táncbemutató

augusztus 21.
Vasárnap
Kezdés
10:00
-
Vége
11:00
1051 Budapest, Vörösmarty tér
1051 Budapest, Vörösmarty tér

A Kecskemét Táncegyüttes repertoárjában  az autentikus magyar néptáncon kívül keringőt, táncszínházi feldolgozást, bohém zenére táncot és kortárs néptáncot láthatnak.

Információk a műsorról

Az  együttes több évtizedes hagyományőrző tevékenysége révén csaknem 5000 fiatal ismerhette meg népművészetünk értékeit és a Kárpát-medence népzenei- és néptánckincsét. 
 

Kecskemét város legnagyobb múlttal és létszámmal rendelkező együttese, Bács-Kiskun megye reprezentatív táncegyüttese. Jelenleg 14 csoportban, közel 300 taggal folyik a tánc- és népi kultúra ápolását előtérbe helyező nonformális képzés. Számos szakmai és társadalmi kitüntetés birtokosa az együttes.

Kecskemét város helyi és megyei értékévé nyilvánított együttes. Hatszor „kiválóan minősült", nívódíjas, Örökség díjas, kulturális miniszteri dicséretben részesült, Kodály Zoltán-díjat és megyei Príma díjat elnyerő táncegyüttes.

Magyarország képviseletére a magyar CIOFF (Folklórfesztiválok Nemzetközi Szövetsége) minden évben delegálja a Kecskemét Táncegyüttest nagy nemzetközi fesztiválokra.

 
Művészeti asszisztens: Böde-Harkai Csilla, Márkli Zsuzsanna, Molnár Máté

Művészeti vezető helyettes: Böde István Gábor
 
Művészeti vezetők: Lukács László néptáncpedagógus
                             Lukácsné Haránt Eszter néptáncpedagógus,
                             Mindketten a Népművészet Ifjú Mesterei

Előadó