Warning

A program folyamatosan frissül. A műsorváltozás jogát fenntartjuk.

Felhívjuk figyelmüket arra, hogy a rendezvényen álló- és mozgókép felvételek kerülnek rögzítésre, a rendezvényen történő részvétel automatikusan hozzájárulás azok közzétételéhez.

Egy hazában sokszínűen…

augusztus 20.
Szombat
Kezdés
11:30
-
Vége
12:30
1051 Budapest, Vörösmarty tér
1051 Budapest, Vörösmarty tér

A Tököli Délszláv Együttes létének elsődleges célja a magyarországi délszlávok népi kultúrájának gyűjtése, feldolgozása és színpadra állítása.

Információk a műsorról

A Tököli Délszláv Nemzetiségi Együttes 1967-ben alakult.
Megalakulásának és létének elsődleges célja a magyarországi délszlávok (horvátok, szerbek, szlovének) népi kultúrájának, a néptáncnak és népzenének gyűjtése, feldolgozása és színpadra állítása. Mindezek mellett a repertoárban megtalálhatók a különböző magyar tájegységek dalai, táncai, illetve a volt Jugoszlávia népeinek folklórja.
Az együttes tánckarból, illetve férfikórusból áll, és az utánpótlás csoportokkal együtt mintegy 120 főt számlál.
Tevékeny és szinte állandó résztvevője országos fesztiváloknak, nemzetiségi találkozóknak, és önálló turnék keretében többször bejárta az országot.
A hazai fellépések mellett az együttes évente megfordul a volt Jugoszláviában, ezen felül négy alkalommal Franciaországban, két alkalommal Spanyolországban, illetve Ausztriában, Törökországban, Portugáliában, Szicíliában, Olaszországban, Csehországban, valamint Tunéziában, Görögországban, Mexikóban és Kínában nemzetközi fesztiválokon és önálló turnék keretében öregbítette a magyar és magyarországi délszláv folklór jó hírét.
Tánckarvezető: Kakuk Pál
Zenei vezető és az együttes művészeti vezetője: Halász László
Kísér: a Kolo együttes

Előadó