Warning

A program folyamatosan frissül. A műsorváltozás jogát fenntartjuk.

Felhívjuk figyelmüket arra, hogy a rendezvényen álló- és mozgókép felvételek kerülnek rögzítésre, a rendezvényen történő részvétel automatikusan hozzájárulás azok közzétételéhez.

Konyha koncert

augusztus 20.
Szombat
Kezdés
12:30
-
Vége
13:30
1111 Budapest, Műegyetem rakpart
1111 Budapest, Műegyetem Rakpart

A zenekar tagjai

Badics Márk – dob

Haller Dániel – basszusgitár

Szepesi Mátyás – ének, gitár

 

Információk a műsorról

KONYHA - biográfia

Akik segítenek százszor visszajátszani életed nagy pillanatait, mindegy, hogy 17 vagy 77 éves vagy: a háromfős Konyha több mint egy évtizede írja különleges dalait, amelyek minden sora személyes, mégis meghagyja a hallgatók számára a helyet saját történetüknek, és ismeretlenek ezreiből kovácsol közösséget. Bár a csapat 2019-ben jutott el a szélesebb közönségsikerig „Százszor visszajátszott” és „Földrevaló” című dalaival (előbbi tizenkétmillió, utóbbi négy és félmillió YouTube-lejátszásnál tart), immáron öt albummal büszkélkedhet. Dalaik – akárcsak egy valódi konyha – személyes térként működnek, amely észrevétlenül, a megfelelő pillanatban nyitja ki ajtaját, hogy a hallgató beleköltözhessen, szeressen, sírjon, vigadjon, elveszítse és megtalálja önmagát. Szepesi Mátyás dalszövegíró-frontember a konyhai beszélgetésekhez a szív kamráiból meri a bort, míg társai – Badics Márk dobos és Haller Dániel basszusgitáros – biztos kézzel válogatják a legkülönbözőbb alapanyagokat változatos, modern popzenéjükhöz: rockos zúzást, táncos funkot vagy lélekmelengető folkot.

 

Öndefiníció egy mondatban / honnan a név?

Popdalok szívből, rocktrióra – százszor visszajátszható pillanatok.

Mindig a Konyhában van a legjobb buli. És a hűtőben mindig ég a villany.

 

Mérföldkövek

2010: alakulás

2012: „Konyhanyelv” címen megjelenik az első Konyha-album

2014: „Elmentek a szörnyek” címen megjelenik a második Konyha-album

2015: első önálló koncert az A38 Hajón, első önálló koncert az Akváriumban

2016: „Az év zenekara” a Hard Rock Rising tehetségkutató budapesti döntőjén

2016: „Különbéke” címen megjelenik a harmadik Konyha-album

2017: Nagy-szín-pad! tehetségmutató fellépés, első önálló országos klubturné

2018: teltházas Müpa Fesztivál Színház koncert

2018: „Álomból vár” címen megjelenik a negyedik Konyha-album

2019: szereplés „A Dal 2020” című műsorban„Százszor visszajátszott” című számukkal

2019: Szepesi Mátyás „A Dal 2019” szövegírója, „Az Év szövegírója” Petőfi Zenei Díj

2019: 7 millió YouTube-megtekintés fölött a „Százszor visszajátszott” című dal

2019: „Földrevaló” címen 18 hazai énekessel közös dal a „Like a Child – Fábián Juli” című filmhez

2020: MAHASZ Magyar Rádiós Top 40 – első helyezés a „Földrevaló” című dallal

2020: szereplés „A Dal 2020” című műsorban „Még csak szavak” című számukkal

2020: A „Földrevaló” a MAHASZ éves összesített Magyar Rádiós Lista második helyezettje

2020: 10 millió YouTube-megtekintés fölött a „Százszor visszajátszott” című dal

2020: „Mindig idebent” című daluk fél éven kereszül a MAHASZ Magyar Rádiós Top 40 listán

2021: „5” címen megjelenik az ötödik Konyha-album

2021: „Tegnap éjjel” című daluk ismét országos rádiójátszást kap és MAHASZ-listára kerül

2022: Kollaboráció a Söndörgő zenekarral

2022: Szepesi Mátyás kapja az „Év dalszövegírója” díjat az Artisjus éves díjátadóján

 

A csapat 2016-ban megnyerte az „Év zenekara" címet a Hard Rock Cafe nemzetközi tehetségkutatójának budapesti döntőjén. 2017 tavaszán bekerültek a Volt Fesztivál és a Petőfi Rádió közös tehetségmutató versenye, a Nagy-Szín-Pad! műsorába, a nyár folyamán pedig szinte valamennyi fontos fesztiválon (Belvárosi Fesztivál, Volt, EFOTT, Campus, Alterába, Művészetek Völgye, Sziget, Strand stb.) tiszteletüket tették. 2018 novemberében megjelent negyedik, „Álomból vár” című lemezük, az album kulcsdala, a „Százszor visszajátszott” kiemelt rotációs játszásban volt hallható a Petőfi Rádió hullámhosszán. A nótát a legtöbb jelentős vidéki rádió is átvette, ennek köszönhetően a MAHASZ 2019. évi rádiós összesített listáján a második legtöbbet játszott felvétel lett, a világhálón pedig önálló életre kelt: több mint tizenegymilliószor játszották le a YouTube-on. Ugyanezzel a szerzeménnyel került be a csapat A Dal 2019 műsorába, ahol az elődöntőig jutott, Szepesi Mátyás viszont megkapta a Legjobb dalszövegíró díját. A nyári szezon rengeteg koncertet, a Petőfi Zenei Díjátadó pedig újabb elismerést hozott: Szepesi Mátyás kapta az Év szövegírója díjat a korábbi életműdíjasoktól (Bereményi Géza, Tátrai Tibor, Demjén Ferenc). 2019 őszén újra felvették „Földrevaló” című dalukat a Fábián Juli életéről szóló „Like a Child” című filmhez, Juli számos barátjának és tisztelőjének (Rúzsa Magdi, Mező Misi, Freddie, Wolf Kati, Palya Bea, Lábas Viki, Schoblocher Barbi és még sokan mások) közreműködésével. A dal megjelenése után néhány héttel már vezette a MAHASZ hazai rádiós játszási listáját, ahol még több mint egy év után is a top 40-ben van a folyamatos játszásnak köszönhetően (a szám videóklipjét több mint négymillióan nézték meg a YouTube-on). 2020-ban ismét elindultak A Dal műsorában, „Még csak szavak” című számukkal. Következő slágerük, a „Mindig idebent” 2020 nyarának egyik legjátszottabb hazai rádiós dala volt. 2021. május 1-én megjelent az egyszerűen „5” sorszámot viselő ötödik albumuk, amelyhez Haász János írt rendhagyó novellafüzért „Képzelt riport – hogy fesztivál volt” címmel. Ez év októberében kiadott „Tegnap éjjel” című számukat ismét országosan adták a rádiók és felkerült a MAHASZ-listára. A 2022-es évet egy különleges kollaborációval indította a csapat: a hozzájuk hasonlóan szentendrei gyökerű Söndörgő zenekar közreműködésével készült „Hazahaza” című daluk, amelynek videóklipje a Road Movie-sorozat egyik epizódja, egy háromperces, szürreális kalandozás Szentendre utcáin, különleges délszláv népzenei betétekkel. Ez a nóta a csapat „Így jöttünk” története: ahogy a filmrendezők elmesélik felnőtté válásuk fontos történéseit és megpróbálják felidézni fiatalkoruk életérzését, a Konyha is ezt igyekezett minél átélhetőbben összefoglalni ebben a dalban. Munkássága alapján Szepesi Mátyásnak ítélik az „Év dalszövegírója” címet az Artisjus díjátadó gáláján.

 

 

Kiemelt koncertjeiken a csapat hatfősre bővül a Subicz Gábor által vezetett fúvóskarral, a Konyha Hőlégbefúvókkal (további tagok: Barbinek Gábor – pozan, Mester Dániel – szaxofon).

 

 

Lemezek

Konyhanyelv (2012)

Elmentek a szörnyek (2014)

Különbéke (2016)

Álomból vár (2018)

5 (2021)

 

Dalok, klipek

Százszor visszajátszott: https://youtu.be/iE8L4ibodtA

Földrevaló: https://youtu.be/czDrvy2RPMU

Hazahaza: https://youtu.be/oZTVinq5vAY

Mindig idebent: https://youtu.be/PQ_qpsK1dsY

Tegnap éjjel: https://youtu.be/wJgSspfR5Io

Még csak szavak: https://youtu.be/z9YUPm3447k

Kiskifli: https://youtu.be/y_U_Oau3siQ

 

Koncertfelvételek

Konyhánk koncertfilm: https://youtu.be/W99DkDHTjhg

M2 Akusztik: https://youtu.be/KzlNYexl6AE

 

Linkek

www.konyhank.hu

www.facebook.com/konyhank

https://www.youtube.com/user/Konyhazene/

www.instagram.com/konyhank

Előadó