Felhívjuk figyelmüket arra, hogy a rendezvényen álló-és mozgókép felvételek kerülnek rögzítésre. A rendezvényen történő részvétel automatikusan hozzájárulás azok közzétételéhez. A program folyamatosan frissül. A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.

Légi parádé

Az elmúlt években hatalmas sikernek és érdeklődésnek örvendő katonai légiparádé lesz látható augusztus 20-án a Duna felett a Lánchíd és a Margit híd közötti szakaszon.

A 2023. augusztus 20-i, az államalapítás és Államalapító Szent István királyunk ünnepe alakalmából megrendezésre kerülő katonai légiparádé „nulladik” mozzanataként, a honvédtisztek avatásának tiszteletére végrehajtásra kerülő JAS-39 Gripen kötelék díszelgő repülésével kezdődik a Kossuth tér fölött.

Ezt követően a kötelék visszatér a várakozási légtérbe és felkészül a 09.00-kor kezdődő program megkezdésére.

A katonai légiparádé nagyjából 30 perces első részében a Magyar Honvédségben rendszeresített repülőgéptípusok egyenkénti, valamint kötelékben történő alacsony áthúzásait láthatjuk az Erzsébet-híd és a Margit-híd közötti Duna szakasz fölött.

A Légiparádé második részében, mintegy 20 perc időtartamban léthatjuk WizzAir légitársaság A321 utasszállító, a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz tartozó Airbus A330 Neo valamint az Aeroexpress Kft. Embraer 120 és Cessna 206 Hidroplán repülőgépeinek (2-3 db) alacsony áthúzását.

Programok

Pesti és budai alsó-és felső rakpart

péntekaugusztus 18.
szombataugusztus 19.
vasárnapaugusztus 20.

Légi parádé