Felhívjuk figyelmüket arra, hogy a rendezvényen álló-és mozgókép felvételek kerülnek rögzítésre. A rendezvényen történő részvétel automatikusan hozzájárulás azok közzétételéhez. A program folyamatosan frissül. A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.

Charlie, Demjén Ferenc és a Neoton – Legendák a Retro Fesztiválon

A Szent István Nap közkedvelt programhelyszíne, a Retro Fesztivál a nagy sikerű Tabán Fesztivál alapjaira épül. A 3 napos koncertsorozat generációkat megmozgató sztárokkal folytatja az évtizedekre visszanyúló pop-rock koncerthagyományokat.

A Retro Fesztivál háromnapos eseménysorozata augusztus 18. péntektől a Tabán megszokott hangulatával és számos izgalmas zenei csemegével várja a retró zene kedvelőit. A főműsoridőben fellépő, évtizedek óta arénákat megtöltő zenekarok 2023-ban is felejthetetlen koncertekkel készülnek a Szent István Napra. Többek közt olyan sztárfellépőkkel találkozhatunk majd, mint Charlie, Demjén Rózsi vagy a Neoton Família, így a felhőtlen szórakozás mellett bőven lesz részünk nosztalgikus pillanatokban is.

A helyszín

A Tabán a Gellért-hegy és a Várhegy között található dombos terület. A nagy történelmi múlttal rendelkező park az 1970-es évektől a hazai könnyűzenei élet egyik meghatározó helyszínévé is vált, évről évre itt tartották a május elsejei koncerteket, az idő folyamán fellépett itt a „nagy generáció” összes képviselője. Sajnálatos, hogy a fesztivált a 80-as évek végén, 90-es évek elején szüneteltették, de a hagyomány 1997-ben újra folytatódott és azóta ismét, minden évben megrendezik itt a május elsejei Tabán Fesztivált. A hagyomány folytatásaként pedig immáron 3. éve a Szent István-napi ünnepségek keretén belül, a Retro Tabán nevű több napos könnyűzenei program várja az érdeklődőket.

A programok

Augusztus 18-án, péntek este 18 órától az Abaházi RT nyitó koncertjével indul a többnapos retró buli, amit 19 órai kezdéssel a Takáts Tamás Blues Band zenekara követ. A pénteki napot Charlie zárja, utánozhatatlan hangulatot, őrült színpadi energiát és a legnagyobb slágereket hozva az estébe.

Augusztus 19-én 18 órától Várkonyi Attilához kerül a műsorvezetői szerep, a napot pedig Hevesi Tamás indítja fergeteges jókedvet hozva a szombati műsorba. Őt követik az Ismerős Arcok, majd Demjén Ferenc is színpadra lép a rajongók nagy örömére.

Vasárnap tovább fokozódik a hangulat, a tribünön Dénes Tamást üdvözölhetjük, mint házigazdát, aki először a Roy & Ádám formációt szólítja az emelvényre 16:30-kor, tőlük pedig a Bon-Bon veszi át a mikrofont. Az ünnepi rendezvénysorozatot végül a Neoton Família felejthetetlen slágerei zárják le.