Felhívjuk figyelmüket arra, hogy a rendezvényen álló-és mozgókép felvételek kerülnek rögzítésre. A rendezvényen történő részvétel automatikusan hozzájárulás azok közzétételéhez. A program folyamatosan frissül. A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.

Lélegzetelállító drónshow-ra készülhetünk a Szent István Napon

A Szent István-napi programsorozat csúcspontja évről évre a tűzijáték és a hozzá kapcsolódó drónshow. Minden eddiginél több: közel 900 drón táncát láthatjuk majd az égen a Tűz és fények játéka során.

Idén is lenyűgöző eseménysorozattal várja a látogatókat Budapesten a Szent István Nap. Az augusztus 20-ai est fénypontjaként a nézők a szemkápráztató Tűz és fények játékát tekinthetik meg, melynek részeként 34 ezer pirotechnikai effekt, grandiózus fényjáték, épületfestés, tűz alkotta úszó virágszőnyeg, lézershow és több száz drón óraműpontos repülése lesz látható.

A 2023-as Szent István-napi drónshow különlegessége, hogy két helyszínen, összesen 896 drón fog a magasba emelkedni az este folyamán, gyönyörű alakzatokat formálva a magyar történelem jelképeiből. A drónok a Tűz és fények játékának részeként helyszínenként két szakaszban fognak repülni: az első flottában 152 darab, míg a másodikban 296 darab drón kapott helyett. Ezek repülési időtartama 2 óra 50 perc és 1 óra 35 perc lesz. A drónok változatos és lenyűgöző alakzatokat fognak felvenni a Duna fölötti égbolton és egészen 285 méteres magasságig felrepülnek. A létrehozott alakzatok szélessége 106 és 264 méter között váltakozik, legalacsonyabb pontjukon pedig 77 méterig süllyednek. A drónbemutató két helyszínen, a Parlament és a Petőfi híd fölött szinkronban zajlik majd, így a látogatók Budapest számos pontjáról kiválóan láthatják az előadást. A nézők biztonságát 130 méter hosszú drónháló garantálja a Petőfi hídnál.

A kiemelkedő drónshow-ról Botond Szabolcs, a Visual Europe Group vezérigazgatója mesélt: „Óriási büszkeséggel tölt el, hogy egy ilyen innovatív, látványos show-val kápráztathatjuk el a Szent István Nap látogatóit. A nézőknek lehetőségük lesz egy olyan, Magyarországon egyedülálló integrált előadás megtekintésére, aminél minden mozzanatot, elemet másodpercre pontosan kellett megtervezni, hogy a lehető leglátványosabb, legizgalmasabb legyen. A drónok programozásakor ezért számos tényezőt kellett figyelembe vennünk, az időjárási viszonyoktól kezdve a zenén és a tűzijátékok füstjén át egészen a felszállási hely és az előadási helyszín közt megtett távolságig. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy legyen részese az eseményeknek!”