Felhívjuk figyelmüket arra, hogy a rendezvényen álló-és mozgókép felvételek kerülnek rögzítésre. A rendezvényen történő részvétel automatikusan hozzájárulás azok közzétételéhez. A program folyamatosan frissül. A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.

Ma vetítik a Művészkertben 2023 magyar sikerfilmjét

Ma 20 órakor, ingyenesen tekinthetik meg A nemzet aranyai című filmet azok, akik kilátogatnak a Millenáris Parkba.

A nemzet aranyai című, egész estés mozifilm hősei azok a vízilabda legendák, akik 1997 és 2008 között sorra nyerték a világversenyeket: három olimpiai aranyérmet, két Európa- és egy világbajnoki címet, valamint két világliga és egy világkupa győzelmet szereztek. Hatan bekerültek a nemzetközi Hírességek Csarnokába.

A dokumentumfilm a vízilabdások sikereinek eddig nem ismert aspektusait a csapattagok és a nemzetközi ellenfelek szemszögéből mutatja be, utóbbiak közül megszólal Vladimir Vujasinović, Dejan Savić, Sandro Campagna, Stefano Tempesti, Carlo Silipo, Tony Azevedo és Ratko Rudić is. Eddig még nem látott beszélgetések és új interjúk, visszaemlékezések egyaránt helyet kaptak a filmben.

A produkció rendező-producere Zákonyi S. Tamás, forgatókönyvírói Eckhardt Balázs és Csurka Gergely. A nemzet aranyai áprilisi premierje óta töretlen népszerűségnek örvend, az elmúlt két év egyik legsikeresebb magyar filmes alkotása.

A mozifilmet a Szent István Nap látogatói most ingyenesen megtekinthetik a Művészkertben, ma 20 órakor.


(Kép forrása: port.hu)