Felhívjuk figyelmüket arra, hogy a rendezvényen álló-és mozgókép felvételek kerülnek rögzítésre. A rendezvényen történő részvétel automatikusan hozzájárulás azok közzétételéhez. A program folyamatosan frissül. A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.

Több száz programlehetőség közül válogathatunk az idei Szent István Napon

Családi- és gyermekprogramokkal, könnyű- és komolyzenei koncertekkel, hagyományőrző bemutatókkal várják a látogatókat a Szent István Nap rendezvényein 2023. augusztus 18-20. között.

Az államalapítás ünnepére rendezett eseménysorozat húsznál is több helyszínen zajlik majd és többszáz különféle program közül válogathatnak a résztvevők.

Idén is érdemes időt szánni a magyar fővárosban rendezett Szent István-napi programok felfedezésére, megízlelni a hagyományos magyar ételeket, élvezni a kulturális és zenei programok sokszínűségét. Magyarország születésnapjának méltó megünneplésére húsznál is több programhelyszín többszáz programja és változatos műsorkínálata kínálkozik.

A változatos élmények sokaságán túl a rendezvénysorozat kiváló alkalmat ad arra is, hogy felfedezzük Budapest városát és annak történelmi örökségét. A programkínálat gerincét a hagyományos állami események adják: az augusztus 20-ai ünnepnap programja a zászlófelvonással és a Szent István-napi díszünnepséggel kezdődik, ezt követően kerül sor a Magyar Honvédség Légi Parádéjára, az Ünnepi Szentmisére és a Szent Jobb körmenetre, este pedig a Tűz és fények játékára.

Idén is megtekinthető az eredetileg 1938-ban megépített, ikonikus Aranyvonat. A Városok sétányán 348 magyar város zászlóinak, megyéinek, valamint a történelmi Magyarország 102 városának látványos installációját mutatják be, míg nemzetünk ikonikus hőseivel a Hősök útja programsorozat keretein belül ismerkedhetünk.

A Szent István Nap szervezői idén is gondoltak a magyar gasztronómia szerelmeseire: a Magyar Ízek Utcájában a Kárpát-medence gasztrokultúráját mutatják be, a Csárdafesztiválon pedig az ország legkedveltebb csárdáinak kínálata várja a látogatókat.

A fesztiválhangulatot koncertek tucatjai biztosítják majd. A Retro Fesztiválon a pop- és rockzene kedvelőit várják, míg a komolyzene rajongói a Vigadó téren és a Filozófusok kertjében hallgathatják meg kedvenceiket. Akik pedig az elektronikus és az élőzene iránt vonzódnak, azok a Road Movie és a Szabadrét fesztivál programkínálatából tudnak választani.

Újra megrendezik a Divat&Design Fesztivált, ahol a látogatók a legrangosabb magyar tervezőkkel találkozhatnak, kézműves foglalkozásokon vehetnek részt.

A gyermekkel érkezőknek a városligeti Varázsliget programkínálatából érdemes szemezgetniük, míg a népi kultúra szerelmeseit a nagy hagyományokkal bíró Mesterségek Ünnepe várja.

A fővároson kívül az ország több pontján kerül sor ünnepi rendezvényekre, melyek közül kiemelkedő Köztársasági elnök asszony ünnepi beszéde és a Magyar Szent István Rend kitüntetés átadása Esztergomban.