Felhívjuk figyelmüket arra, hogy a rendezvényen álló-és mozgókép felvételek kerülnek rögzítésre. A rendezvényen történő részvétel automatikusan hozzájárulás azok közzétételéhez. A program folyamatosan frissül. A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.

Archív - a Tükrös Együttes koncertje

A lassan négy évtizedes fennállásához közelítő zenekar nem tartozik a sűrűn lemezt rögzítő együttesek közé. Legutolsó albuma is immár hét évvel ezelőtt jelent meg. A kiadások közti csendben a lemezalkotó koncepció keresésére fordították az időt.

Ez végülis egyfajta népzenei rekonstrukcióban öltött testet. Olyan, több esetben akár évszázados archív anyagokat, muzeális felvételeket, gyűjtéseket rekonstruáltak, amelyek enélkül az átváltoztatás nélkül kevésbé értelmezhetők a népzenekedvelők számára. Seprődi János elveszett fonográf-felvételei, amelyek csak vázlatos lejegyzésben maradtak meg, vagy Bartók Béla korai felvételei, amelyeket legjelentősebb műveiben dolgozott fel, izgalmas zenei világokat rejtenek. Ezeknek az “archív” anyagoknak a felélesztése lebegett a szemük előtt amikor a megjelenés előtt álló lemez koncertanyagát összeállították.

Közreműködnek: Koncz Gergely - hegedű, Halmos Attila - hegedű, ének, Árendás Péter - brácsa, kontra, Liber Endre - cimbalom, kontra, Lelkes András - bőgő, cselló

Tükrös Együttes

Tükrös Együttes

Előadó profilja