Felhívjuk figyelmüket arra, hogy a rendezvényen álló-és mozgókép felvételek kerülnek rögzítésre. A rendezvényen történő részvétel automatikusan hozzájárulás azok közzétételéhez. A program folyamatosan frissül. A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.

„Gyertek, menjünk vendégségbe!” - Farkas Zoltán "Batyu" és az Új Gereben zenekar koncertje, vendég: Barna Anikó

Az együttes őse, az eredeti Gereben 1978-ban alakult meg a „Citera” becenevű briliáns népzenész, a karizmatikus Rácz Antal vezetésével. Ő alapjaiban újította meg a citerajátékot, s igen lendületes, improvizatív stílust honosított meg a progresszív népzene jegyében. Az együttes legendássá vált a hazai  citerás életben, a hazai fesztiválok rendszeres szereplője volt, s több külföldi koncertet is adott.

A Gereben 2016-ig, Rácz Antal haláláig működött. Az együttes három tagja 2018-ban elhatározta, hogy a progresszív stílus hagyományait követve megújítja a formációt. Így került sor Debreczeni-Kis Helga bevonására. A négytagú együttes így kétgenerációssá vált: a két régebbi tag mellett két kitűnő fiatal zenész alkotja. A zenei stílusra a változatos, improvizatív betétekkel tűzdelt feldolgozások, az ütőgardonnal és dobbal képviselt erőteljes ritmusalap, a citera- és kobozjáték széles lehetőségeinek a keresése jellemző. A műsorokban rendszeres helye van a táncnak, férfi szólók és páros tánc formájában.

Közreműködnek: Debreczeni-Kis Helga - citera, Farkas Zoltán „Batyu”- dob, gardon, tánc, Szlama László - koboz, Túry Ferenc - citera

Farkas Zoltán "Batyu" és az Új Gereben (vendég: Barna Anikó)

Farkas Zoltán "Batyu" és az Új Gereben (vendég: Barna Anikó)

Előadó profilja