Felhívjuk figyelmüket arra, hogy a rendezvényen álló-és mozgókép felvételek kerülnek rögzítésre. A rendezvényen történő részvétel automatikusan hozzájárulás azok közzétételéhez. A program folyamatosan frissül. A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.

Szent István-terem látogatás – A Budavári Palota csodája

Látogassa meg a Budavári Palota újjászületett csodáját, a Szent István-termet! A megnyitása óta már több mint 150 ezren látták a Budavári Palota ékszerdobozát, mely a századforduló Budavári Palotájának egyik legjelentősebb helyisége.

Az 1900-as párizsi világkiállítás nagydíját elnyerő terem berendezéseit és díszítőelemeit a kor legnagyszerűbb magyar iparművészei készítették.

A Szent István-terem a második világháborúban teljesen megsemmisült, 1945 után nem állították helyre. Szakemberek és iparművészek évekig dolgoztak azon, hogy az eredetivel teljesen megegyező módon mutathassák meg mindenkinek ezt az ékszerdobozt, amely a Nemzeti Hauszmann Program keretében épült újjá.

2023. augusztus 19-én és 20-án ingyenesen látogatható a Szent István-terem, melyhez előzetes online regisztráció szükséges a kiállítás weboldalán: www. szentistvanterem.hu

Szent István-napi program

Szent István-napi program

Előadó profilja