Felhívjuk figyelmüket arra, hogy a rendezvényen álló-és mozgókép felvételek kerülnek rögzítésre. A rendezvényen történő részvétel automatikusan hozzájárulás azok közzétételéhez. A program folyamatosan frissül. A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.

Született tehetségek - az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület műsora

A gyermekek sokoldalú nevelésében, képességeik fejlesztésében elengedhetetlen a népi kultúra értékeinek megismerése. A népi játékok, a néptánc fejleszti a gyermekek mozgáskultúráját, testtudatát, identitását, szociális érzékenységét, mindezek mellett megfelelő pedagógusok tolmácsolásában pedig élményszerző és élményt adó szabadidős tevékenységet jelent. Mindezek által a gyermekek értékes alternatívát kapnak szabadidejük eltöltéséhez. Az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesületet ezen elvek alapján Foltin Jolán, Kossuth-díjas koreográfus alapította, elkötelezett gyermektánc-pedagógusok együttműködésével több, mint 25 évvel ezelőtt. Az Egyesület jelenlegi vezetője Siketáncz Szilveszter táncpedagógus, koreográfus. A Magyar Állami Népi Együttesben töltött 11 éves profi táncos pályafutást követően fordult a tanítás felé.

Az idei Mesterségek Ünnepén szorosra fűztük az együttműködést az egyesülettel, hogy több produkcióban is legyen lehetőségünk megcsodálni a korai tehetséget, a gyönyörű magyar népviseleteket, a bájt, kedvességet és erőt, ami a magyar néptánc sajátossága.

Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület

Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület

Előadó profilja