Felhívjuk figyelmüket arra, hogy a rendezvényen álló-és mozgókép felvételek kerülnek rögzítésre. A rendezvényen történő részvétel automatikusan hozzájárulás azok közzétételéhez. A program folyamatosan frissül. A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.

Biztonságos kilátogatni a tűzijátékra, az OMSZ is nagy erőkkel jelen lesz az eseményen

A ma esti Tűz és fények játéka alatt 48 pontra települ ki az Országos Mentőszolgálat, baj esetén digitális térkép segíti a közönséget a mentőkkel való kapcsolatfelvételben.

A Szent István Nap programjai közül minden évben, így várhatóan idén is a Tűz és fények játéka vonzza majd a legtöbb látogatót – sokan kifejezetten azért utaznak Budapestre, hogy élőben nézhessék a tűzijátékot.

A produkció a Margit hídtól a Petőfi hídig elterülő szakaszon csodálható meg teljes pompájában, ahonnan az égen megjelenő pirotechnikai elemek mellett a Parlament, a Nemzeti Galéria és a Gellért-hegy fényfestését is jól láthatjuk. A műsort különleges, két részes drónshow, valamint fény- és lézershow egészíti ki.

Az Országos Mentőszolgálat idén is komplex mentési terv alapján dolgozik. A mentőegységek már jóval a közönség érkezése előtt elfoglalják helyüket a Duna pesti és budai oldalán: összesen 48, gondosan kiválasztott pontra települnek ki, amelyekről digitális térkép készült.

A résztvevők baj esetén az alábbi platformokon tájékozódhatnak a mentőpontokról:

·       az OMSZ weboldalán

·       az ingyenesen letölthető ÉletMentő applikáción keresztül (itt az információ menüpont alatt a chatbot-tűzijáték opciót kell kiválasztani).

A Tűz és fények játéka vasárnap 21 órakor kezdődik. A tűzijáték ideje alatt is vigyázzunk egymásra, balesetmentes szórakozást kívánunk!